huisje buiten

 2007-03-11

Beschrijving

Wanneer u door de Gotthard of SanBernardino tunnel rijdt of via een van de passen vanuit Zwitserland afdaalt in dal van het Lago Maggiore, kunt u het mediterrane vaak al voelen en ruiken.

Het is altijd een heerlijke ervaring wanneer je met regen de tunnel ingaat om er in de stralende zon weer uit  te komen. Gelukkig gebeurt dat regelmatig, maar het is soms ook andersom.

Het Lago Maggiore is één van de mooiste meren in noord Italië. het meer ligt onderaan een kilometers brede valei die loopt vanuit het Gotthard massief en de SanBernardino aan de Noordzijde naar de weidse vlakte van de Po in het zuiden. Langs het meer liggen vele dorpen en stadjes zoals het mondaine Ascona in het Zwitserse deel maar ook in het Italiaanse vind u Boulevards met Palmen en Oleanders.

Aan de oostkust van het meer (voor kaartlezers rechts) ligt net boven het midden, daar waar de Zwitserse grens nog één keer het meer lijkt te willen raken, de plaats Luino. Ons Park ofwel Villaggio Olandese ligt op 5 kilometer afstand van Luino, in de gemeente Brezzo di Bedero, op 400 meter boven zeeniveau. Dat is 200 meter boven het meer.

Het park ligt op een heuvel en bestaat uit 258 bungalows die verspreid liggen rond de centrale voorzieningen. Het park wordt doorkruist door paden, trappen en een rustige deels openbare deels private weg. Er zijn in de omgeving vele mogelijkheden tot het maken van wandelingen en interessante excursies. (Zie tips voor trips)

In de zomerperiode worden in de nabije omgeving Nederlandstalige kerkdiensten georganiseerd. Wilt u daar meer van weten, kijkt u op www.Luino-Kerk.nl.

Bijzonderheden en faciliteiten:

Op het park vindt u:  

 • de receptie  met Italiaanse beheerders die Nederlands en of Duits en of Engels spreken. Zij voeren het beheer van het park geven sleutels af bij verhuur.
 • Zomers kunt u bij het restaurant brood halen. Daar kunt u ook terecht voor de muntjes voor de wasmachine en de  verhuur (per week) van bedlinnen, kinderbed, box, kinderstoel, t.v. etc per week en een wasserette.
   
 • het restaurant “la Canonica” met terras en bar: Pizzeria, Internationale menukaart, zonneterras met panorama, midgetgolf en tijdens het hoogseizoen: barbecue en live-muziek avonden.
 • het openlucht (onverwarmd) zwembad (25x10 meter) van Hemelvaart tot eind september met badmeester en verder een peuterbadje, speeltuin, tafeltennis en tennisbaan.

 Inrichting van de bungalow.

De bungalows zijn allemaal in particuliere handen. Hoewel bij de eerste oplevering vrijwel alle huisjes identiek waren is er met kleinere en grotere verbouwingen ondertussen heel veel veranderd. Maar het vloeroppervlak van 6 bij 6 is nog altijd hetzelfde.

Hieronder twee voorbeeld indelingen: 

plattgrond-ladder
plattgrond-trap

Een huisje met de indeling zoals oorspronkelijk de meeste huizen werden opgeleverd.

Woonkamer met zithoek, eethoek met open keuken met 4 gaspitten, en koelkast.

Eén slaapkamer met een tweepersoonsbed, één met twee eenpersoonsbedden. Op de 1e etage (bereikbaar via ladder) nog twee eenpersoonsbedden .

Doucheruimte met wastafel, toilet en douche.

Terras met tuinmeubilair.

Een variant waarbij de keuken is vergroot ten koste van een van de slaapkamers. Meestal is daarbij de vide boven de woonkamer met een vloer afgetimmerd zodat toch een gelijk aantal slaapplaatsen bleef bestaan.

Algemeen:

Sommige huizen beschikken over apparatuur zoals wasmachine, oventjes of SatelietTV. Hier en daar staat zelfs een vaatwasser.
Voor koken, heetwater en verwarming wordt gebruik gemaakt van gas, olie en of electra. Gas en olie zijn bij de receptie verkrijgbaar. Sommige huizen zijn ondertussen aangesloten op een gasnet.
Dekens (soms ook dekbedden) en kussens zijn aanwezig. Lakens en slopen kunt u zelf meenemen of huren.

Huren van beddegoed:
Kosten per persoon per verblijf € 12,50 en een borg van € 10,-
Bestellen gaat als volgt: uiterlijk één week voor aankomst stuurt u een mail aan iinfo@vakantiehuisjesitalia.nl met de voilgende zaken:

  naam
  Telefoonnummer
  Nummer van het gehuurde huisje
  Periode van huur
  Aantal personen
  Aantal 1 of 2-persoonslakens

[Villaggio Olandese] [(NL) Thuis]